Grand Canyon

Grand Canyonin maisemia voi ihailla sekä pohjoisesta että etelästä. Parhaat näkymät suureen kanjoniin ovat etelästä. Matkakohteeksi kannattaa siksi valita Grand Canyonin ”matkailukeskus” (South Rim) ja majoittua siellä. Auringonlasku on upea. Majoitus on järkevää varata etukäteen, koska etäisyydet majoitusta ja muita palveluita tarjoavien paikkakuntien välillä ovat pitkät ja matkailukohde on suosittu. Hintataso on tosin sen mukainen, mutta vaihtelee amerikkalaisten lomakausien mukaan.

Grand Canyonin eteläreunan matkailutaajamasta kannattaa ajaa itään Desert View -näköalapaikalle (noin 20 km) ja poiketa katsomaan kanjonia eri paikoista (mm. Grandview Pointissa). Joistakin kohdista näkee Colorado -joelle asti.

Jos Grand Canyonin eteläreuna ei satu sopivasti matkan varrelle, näkee suuren kanjonin hyvin myös pohjoisesta (North Rim). Silloin matkaan voi helpommin yhdistää muita hienoja kansallispuistoja. Utahin osavaltion eteläosissa näkemisen arvoisia kanjoneita ovat Zion ja erityisesti Bryce Canyon. Zioniin tutustutaan kapean kanjonin pohjalta. Bryce Canyon on maisemiltaan uskomaton. Siinä missä Grand Canyonin mittasuhteita on vaikea hahmottaa, Bryce Canyonin muodot ja korkeuserot tekevät vaikutuksen matkailijaan.

Jos haluaa nähdä vain Grand Canyonin, saavu etelästä. Jos haluat nähdä paljon muutakin, kannattaa lähestyä suurta kanjonia pohjoisesta.

Advertisement