Made in Hongkong

Hongkong on helposti saavutettava ja monipuolinen Aasian suurkaupunki. Hongkong on hyvä kaupunkilomakohde, joka sopii hyvin sekä ensimmäistä kertaa aasialaiseen kulttuuriin tutustuville että kokeneille maailmankansalaisille.

Hongkong on pitkään ollut yksi maailmankaupan ja teollisuustuotannon keskuksista. Mielikuvat kaupungista perustuvat massatuotantoon ja historiaan osana brittiläistä imperiumia. Hongkongista löytyy kaikkea kaikille. Pilvenpiirtäjät muodostavat suuren kaupunkitaajaman, mutta suurin osa kaupungista on vihreitä metsiä ja vuoria. Nähtävää riittää useamman päivän matkalle niin aikuisille kuin lapsille.

The Peak on Hongkongin tärkein nähtävyys tai oikeastaan kyseiseltä näköalapaikalta saa parhaan kuvakulman kaupunkiin. Jyrkässä rinteessä kulkeva vuoristojuna (the Tram) on ainoa oikea tapa saavuttaa näköalapaikka, jolle tosin pääsee myös ”takakautta” taksilla ja bussilla. Tram -matka on niin suosittu, että kauniina päivänä on syytä varautua helposti pitkiin jonoihin ja yli tunnin jonotukseen. Huonolla säällä Peakilla ei ole oikeastaan mitään nähtävää eli sään kirkastuessa Tram -jonoon kannattaa yrittää ehtiä ensimmäisten joukossa. Paluumatkan Tram -jonot ovat yleensä lyhyet eli mennessä kannattaa ostaa meno-paluulippu ja sisäänpääsy korkeimmalle näköalatasanteelle.

Star Ferry -lautat ovat perinteinen ja tunnelmallinen tapa matkustaa Kowloonin niemen ja varsinaisen Hongkongin saaren välillä. Hongkongissa on kuitenkin sujuva ja monipuolinen metroverkosto. Matkailijan kannattaa lunastaa Octopus -kortti, jolla julkisen liikenteen matkat sekä kauppojen ja pikaruokapaikkojen pienet ostokset on helppo maksaa. Kortille voi tarvittaessa ladata lisää arvoa. Octopus -kortilta käyttämättä jäävän arvon summan ja pantin saa takaisin nimellisellä käsittelymaksulla kun korttia ei loppumatkasta enää tarvitse.

Hongkongin alueelta löytyy temppeleitä ja luostareita, joissa vierailemalla on helppo tutustua eri uskontoihin buddhalaisuudesta, kristinuskon kautta taolaisuuteen. Viihteen ystäville Hongkongista löytyy Disneyland sekä monipuolinen konsertti- ja kulttuuritarjonta. Kaupungista saa kaikkien maailman merkittävien muotitalojen ja sveitsiläisten kellotehtaiden tuotteita. Elektroniikan uusimmat keksinnöt ovat myös tarjolla Hongkongissa.

Lantaun saaren luoteisosassa sijaitseva Tai O -niminen kalastajakylä tarjoaa mahdollisuuden tutustua ainutlaatuiseen ja erilaiseen Hongkongiin. Metron pääteaseman ja lähes tunnin bussimatkan päästä löytyvä kylä on rakennettu kahden saaren väliin, osittain veden päälle. Kylä on hyvä esimerkki siitä, miten alueella aikoinaan on asuttu ja kyseisessä kylässä edelleen asutaan. Kylän kalaravintolat ovat suosittuja myös paikallisten matkailijoiden keskuudessa.

Hongkongin kaupunkilomaan on helposti yhdistettävissä käynti Macaossa, johon pääsee nopeilla kantosiipialuksilla ja katamaraaneilla noin tunnissa. Lähtöjä on päivässä useita eri satamista. Macaon retkeen on hyvä varata kokonainen päivä, mutta toki siellä voi viipyä pidempäänkin. Macaossa voi maksaa Hongkongin rahoilla, mutta Macaon rahat eivät kelpaa Hongkongissa.

Hongkong on yksi maailman lentoliikenteen keskuksista. Kansainvälinen lentokenttä tarjoaa hyvän vaihtopaikan jatkolennoille Aasian, Euroopan ja Oceanian suuntiin. Yhden tai kahden yön pysähdys mahdollistaa kaupunkiin tutustumisen. Pikavisiitille kaupungin keskustaan Centralin alueelle tai Kowlooniin pääsee jo jos lentojen vaihtoväli on reilut 4 tuntia. Pikajuna kulkee täsmällisesti lentokentän ja kaupungin välillä. Matka-aika on vajaa tunti suuntaansa. Jo tunnin jaloittelu kaupungissa tarjoaa mukavan tauon mannerten välisten lentojen välissä.

Advertisement