Riviera ja Korsika

Korona-ajan vähitellen väistyessä matkailuun liittyviä asioita on hyvä opetella uudelleen. Mitä pakata matkalle mukaan? Miten matkalippuja ja majoituksia kannattaa varata? Osa asioista muistuu mieleen nopeasti, osa kannattaa ajatella uudelleen.

Suuri muutos, joka matkailussa on tapahtunut, vaikuttaisi liittyvän hinnoitteluun. Hintojen vaihtelut tuntuvat olevan nyt vuonna 2022 suurempia kuin ennen Covid-19 -pandemiaa. Hotellit, lento- ja laivayhtiöt yrittävät saada maksimaalisen katteen silloin kun ihmisiä on liikkeellä. Tämä on ymmärrettävää, mutta voi tuoda yllätyksiä matkalaiselle. Matkojen suunnittelu vaatii tarkkuutta ja onnea aikaisempaa enemmän.

Vaikka Nizzaan sai syyslomalle edulliset lennot, hotellit olivat törkeän kalliita. Esimerkiksi hotelli, jossa oli muutama vuosi sitten majoittunut hintaan 89 €/yö, tarjosi majoitusta halvimmillaan hintaan 395 €/yö. Kyseinen kolmen tähden hotelli sijaitsee noin kahden kilometrin kävelymatkan päässä Nizzan keskustasta. Muutamaa viikkoa myöhemmin tai aikaisemmin majoitusta olisi saanut noin 100 €/yö. Vaikka tarkoitus oli ollut majoittua Nizzassa, kannatti Nizzasta suunnata eteenpäin.

Nizzaa edullisemmaksi vaihtoehdoksi ja kiinnostavaksi uudeksi kohteeksi valikoitui Korsika, johon löytyivät edulliset lennot. Ajacciossa oli hotelleissa valinnanvaraa ja vähintäänkin kohtuulliset hinnat.

Oheisten YouTube -linkkien päästä löytyy tunnelmia Ranskan Rivieralta ja Korsikalta.

Advertisement