Orlando on Floridan puuhamaa

Orlando on erilaisten teemapuistojen ympärille rakentunut monipuolinen matkailukohde. Se on Floridan matkakohteista suosituin ja yksi Yhdysvaltojen matkailun tärkeimmistä keskuksista. Orlandosta löytyy jokaiselle jotain. Kaupunkiin ja sen ympäristöön ei matkusteta katsomaan maisemia. Orlandoon tullaan huvittelemaan perheen kanssa, nauttimaan viihteestä ja monipuolisista matkailupalveluista. Talvella Orlandon ilmasto on ihanteellinen niin lämpötilan kuin ilman kosteuden suhteen. Talvella Floridan etelä- ja keskiosien ilmasto vastaa usein hyvää suomalaista kesää.

Orlando on teemapuistojen luvattu maa

Tunnetuin Orlandon matkailukohteista on Disney World (http://disneyworld.disney.go.com/), joka muodostuu useista erillisistä teemapuistoista. Magic Kingdom perustuu Disneyn tuttuihin piirroshahmoihin ja satujen maailmaan. Epcot esittelee tulevaisuuden maailmaa ja maailman eri kulttuureita. Disney’s Animal Kingdom on eläintarhan ja huvipuiston yhdistelmä. Disney’s Hollywood Studios on elokuvien ympärille rakennettu huvipuisto. Lisäksi Disney Worldissa on vesipuistoja liukumäkineen ja uima-allasmaailmoineen. Alueelta löytyy majoitusta useista eri hotelleista.

Disney Worldin alue on laaja ja eri teemapuistojen koot ja niiden väliset etäisyydet voivat yllättää. Kaikkia eri Disney Worldin osia ei kannata yrittää ehtiä kiertää yhdessä päivässä, vaan valita ne kohteet (esim. internetin ja matkaesitteiden avulla) etukäteen, joihin haluaa ehdottomasti tutustua. Useamman päivän aikana pystyy alueeseen tutustumaan paremmin. Disney Worldin pääsymaksut kannattaa myös selvittää etukäteen ettei matkabudjettiin tule yllätyksiä. Samalla on valmiiksi mietittynä ne kohteet, joihin liput haluaa hankkia.

Universal Studios (http://www.universalorlando.com/) on toinen Orlandon tunnetuimmista huvipuistoista. Sen yhteydessä on myös Harry Potter -teemapuisto. Universal Studios on eri elokuvien innoittamana rakennettu huvipuisto, jossa myös pääsee tutustumaan elokuvien tekemiseen liittyviä asioita (mm. stunt -esityksiä ja kulisseja).

Orlandon alueelta löytyy myös paljon muita matkailukohteita, useita ostosmahdollisuuksia sekä hyvät majoituspalvelut ja ruokapaikat. Esimerkkinä alueen monipuolisista matkailukohteista on Holy Land Experience (http://www.holylandexperience.com/), joka on Raamattuun perustuva teemapuisto.

Shoppailua Orlandossa

Orlandon alueella on useita ostoskeskuksia matkamuistojen, vaatteiden ja muiden asioiden hankintaan. Amerikkalaiset Mall -tyyppiset ostoskeskukset ovat useiden tavaratalojen, erikoisliikkeiden ja ruokapaikkojen kokonaisuuksia. Niistä löytyy jokaiselle jotain. Yksi Orlandon alueen suurimmista ostoskeskuksista on The Mall at Millenia (http://www.mallatmillenia.com/). Edullisia ostoksia kannattaa tehdä myös lukuisista vain tehtaanmyymälöistä koostuvista ostoskeskuksista, joita ovat esimerkiksi Premium Outlets -ostoskeskukset (http://www.premiumoutlets.com/orlando/). Yhdysvalloissa kauppojen vaatemallistot vaihtuvat nopeasti ja siksi tehtaanmyymälöistä voi löytää edullisesti myös sellaisia vaatteita, joiden kuosit, leikkaukset ja värit ovat vasta tulossa muotiin Euroopassa.

Päiväretki avaruustutkimuksen historiaan

Orlandosta on helppo tehdä päiväretkiä lähialueen kaupunkeihin niin Meksikonlahden kuin myös Atlantin rannalle. Yksi tutustumisen arvoinen kohde on Cape Canaveralissa sijaitseva Kennedy Space Center (http://www.kennedyspacecenter.com/) ja sen lähistöllä olevat muut avaruusmatkailun historiaa esittelevät kohteet. Kennedy Space Centeristä pääsee erilaisille kiertoajeluille, joilla näkee avaruusrakettien laukaisualustoja ja yhden maailman suurimmista rakennuksista, jossa avaruussukkulat koottiin lähtökuntoon. Liput Kennedy Space Centeriin ja erityisesti kiertoajeluille kannattaa ostaa mahdollisuuksien mukaan jo ennen matkaa. Avaruusrakettien laukaisupäivinä kyseinen teemapuisto ei ole normaalisti auki.

Advertisement