Niagaran putoukset

Niagaran putoukset syöksyvät Yhdysvaltojen ja Kanadan rajalla. Niagaran molemmat pääputoukset näkee parhaiten Kanadan puolelta. Siellä on myös paremmat majoitus- ja muut matkailupalvelut lähempänä putouksia kuin Yhdysvaltojen puolella. Skylon -tornista on hyvä näköala putouksille. Tornin pyörivässä ravintolassa voi herkutteluhetken ohella nauttia 360° näkymistä ympäristöön. Putouksia kannattaa ihailla sekä päivällä että illalla.

Torontosta on helppo päästä Niagaralle. Useat matkanjärjestäjät tarjoavat koko päivän kestäviä retkiä Niagaran putouksille. Niagaralle pääsee Torontosta omatoimisesti sekä vuokra-autolla että junalla, tosin Niagaran rautatieasemalta on melko pitkä kävelymatka itse putouksille eli loppumatka kannattaa mennä taksilla.

Jos aikaa on enemmän, Niagaralla kannattaa majoittua. Eri valaistus- ja sääolosuhteissa putoukset näyttävät erilaisilta. Illan pimeydessä putoukset on valaistu upeasti ja matkailusesongin aikana putousten yllä järjestetään kesäisin 1 – 2 kertaa viikossa myös näyttävä ilotulitus. Kirkkaassa auringonpaisteessa putousten mittasuhteet ja korkealle kohoava vesihöyry näkyvät kuitenkin kaikkein parhaiten.

Niagaran putousten lähellä olevien hotellien huonehinnat ja näkymät ovat huikeat mutta kohtuuhintaista majoitusta löytyy lyhyen kävelymatkan päästä, korkeintaan muutaman sadan metrin etäisyydeltä, putouksista. Huonehintoihin vaikuttaa suuresti myös majoittumisen ajankohta eli amerikkalaisten lomakausia kannattaa välttää.

Yhdysvaltojen puolelta Niagaraa voi lähestyä esimerkiksi Buffalon -kaupungin kautta. Osavaltio, johon alueeseen Niagaran putoukset rajoittuu, on New York. Tutkimalla karttoja, havaitsee että New York Citystä on melko pitkä matka Niagaralle. Greyhound ja muut -bussilinjat sekä junat kulkevat kuitenkin kuuluisien paikkakuntien välillä. Bussi- ja junayhteydet New York Citystä Niagaralle kestävät useita tunteja suuntaansa eli Niagaran retkeä on suhteellisen vaikea toteuttaa päiväretkenä New York Cityn suunnalta. Yksi yö perillä tai matkalla, mahdollistaa putouksiin tutustumisen paremmin. Bussi- ja junaliput New York Citystä Niagaralle kannattaa ostaa niin että pääteasema on Kanadan puolella oleva Niagaran kaupunki.

Advertisement