Toronto

Toronto on kanadalainen suurkaupunki, joka on siisti, selkeä ja ihmiset ovat ystävällisiä. Kaupunkiin tutustumista voi suositella.

Torontossa riittää nähtävää

Toronton kaupungintalo on suomalaisen Viljo Revellin 1960-luvun alussa suunnittelema. CN-televisiotornissa on maailman korkeimmalla sijaitseva näköalapaikka. Osa tornin näköalapaikan lattiasta on lasia, joka haastaa testaamaan omaa rohkeuttaan kävelemällä ”tyhjän” päällä. Myös lasiseinäinen hissi saattaa korkeanpaikan kammosta kärsiville olla hurja kokemus.

Jääkiekon ystäville Torontossa on Ice Hockey Hall of Fame -museo (http://www.hhof.com). Lisäksi kaupungista löytyy hyviä taidemuseoita, urheilutapahtumia sekä paljon muuta nähtävää. Jos aika käy pitkäksi, voi Torontossa kävellä maailman pisimmäksi mainittua katua. Yonge Street on katu, joka alkaa sieltä. Kadun pituus on lähes 1900 km.

Torontosta on helppo suunnistaa

Torontosta tehdään turistibusseilla päiväretkiä Niagaran putouksille, jotka ovat näkemisen arvoiset. Putouksille pääsee helposti myös omatoimisesti junalla. Torontosta on hyvät lento-, juna- ja maantieyhteydet muualle Pohjois-Amerikkaan. Esimerkiksi Montrealissa käyntiä voi suositella Kanadassa.

Advertisement