Chicago

Chicagolla on kova maine liike-elämän, pilvenpiirtajien, amerikkalaisen elämäntavan ja rikollisuuden keskuksena. Chicago on suurkaupunki, josta jokaiselle löytyy jotakin. Yksi Yhdysvaltojen suurimmista kaupungeista on myös hyvä kaupunkilomakohde. Chicagon keskustassa riittää nähtävää, shoppailtavaa ja syötävää useammaksi päiväksi.

Reilusti yli maili maailman parhaita ostoskatuja

Chicagon tunnetuin ostoskatu on Michigan Avenue, jota kutsutaan myös nimellä The Magnificent Mile (http://www.themagnificentmile.com). Kysymyksessä on kuitenkin vain yksi ostoskaduista ja -alueista. Chicagon keskustassa on käytännössä kaikkien amerikkalaisten tavarataloketjujen myymälät, osalla ketjuista on lähikortteleissa erikseen myös outlet -tavaratalonsa. Tunnetuimpien muotimerkkien myymälät löytyvät Chicagon keskustasta. Kävellen ja taksilla pystyy helposti siirtymään ostoskatujen varrella ja välillä eteenpäin. Chicagon keskusta muodostaa yllättävän ison alueen, jolla voi myös liikkua kävellen. Vilkkaimmat ostoskadut ovat turvallisia liikkua myös myöhään illalla.

Nälkä ei yllätä Chicagossa

Chicago on kulttuurien kohtauspaikka, joka on myös monien tuttujen ruokien kotipaikka. Hod dog ja pannupizza on perimätiedon mukaan keksitty Chicagossa. Myös McDonalds -ravintolaketju on kotoisin kaupungista. Kaikki maailman maut ovat Chicagossa aina kävelymatkan päässä.

Chicagossa kannattaa katsoa ylös, alas ja sivuille

Chicagon arkkitehtuuri on tutustumisen arvoinen. 1800-luvun lopulta kaupunkiin alettiin rakentaa pilvenpiirtäjiä, joita ovat suunnitelleet aina oman aikansa tunnetuimmat arkkitehdit. Kaupungista onkin tullut yksi arkkitehtuurin, kuvataiteen ja kuvanveiston keskuksista. Rakennuksia voi ihailla ulkoa ja sisältä, näköalatasanteilta ja rantapuistoista. Taidemuseot ja julkiset veistokset ovat tutustumisen arvoisia.

Kaupungin kehitys, kulttuurien kohtaaminen ja suuri väkimäärä ovat synnyttäneet myös monipuolisen esittävän taiteen tarjonnan. Chicago on yksi amerikkalaisen televisiotuotannon ja teatterin keskuksia Yhdysvalloissa. Myös sillä että kaupungissa on useita yliopistoja on ollut vaikutuksensa kaupungin nuorekkaaseen ja luovaan tunnelmaan.

Advertisement

Yksi kommentti artikkeliin ”Chicago

Kommentointi on suljettu.