Aikavyöhykkeet Yhdysvalloissa

Yhdysvallat sijaitsevat periaatteessa viidellä eri aikavyöhykkeellä, jotka on nimetty seuraavasti: Eastern Time (mm. Boston, New York, Washington ja suurin osa Floridaa), Central Time (mm. Chicago, St. Louis, New Orleans ja suurin osa Texasia), Mountain Time (mm. Denver, Salt Lake City ja Arizona), Pacific Time (mm. Seattle, California ja Las Vegas) sekä Hawaii-Aleutian Time (eli Hawaii ja Alaska). Aikavyöhykkeiden välillä on tunnin aikaero eli kun kello on New Yorkissa 12, New Orleansissa on 11, Denverissä 10, Los Angelesissa 9 ja Honolulussa 8. Aikavyöhykkeiden rajat noudattavat osittain osavaltioiden rajoja, mutta ei kaikilla alueilla. Osavaltioiden välillä on myös eroja siinä, noudattavatko ne kesäaikaa vai ei.

Joissakin suuremmissa intiaanireservaateissa voi myös olla käytössä oma erillinen aikansa. Tämä käytäntö perustuu siihen että reservaatit voivat olla niin suuria ja muodostua useista erillisistä alueista niin että ne sijoittuvat eri osavaltioihin ja aikavyöhykkeille (esim. Arizonan, Coloradon, New Mexicon ja Utahin alueilla). Silloin kyseinen intiaanikansa on halunnut ottaa käyttöön oman yhteisen ajan. Vähänkin pidemmän ajomatkan tai muun siirtymän jälkeen aika kannattaa tarkastaa aina kysymällä aikaa paikallisilta.

Advertisement