Singapore

Singapore kilpailee Liechtensteinin kanssa maailman siisteimmän maan tittelistä. Molemmat ovat pieniä ja vauraita valtioita. Singapore on miljoonakaupunki lähellä päiväntasaajaa. Missään muualla ei tropiikkiin ole mahdollista tutustua niin siistissä ja turvallisessa ympäristössä kuin Singaporessa. Pienen maan tiukka lainsäädäntö, korkea hygieniataso, huima bruttokansantuote ja sopiva sijainti tekevät siitä helpon ja hyvän matkailukohteen. Singapore on yksi lentoliikenteen solmukohdista Kaakkois-Aasiassa. Se on hyvä välietappi matkalla Euroopasta Australiaan.

Singaporessa kohtaavat kaikki ilmansuunnat. Singaporessa eri kulttuurit muodostavat yhdessä omalaatuisen kokonaisuuden. Singaporessa länsimainen, kiinalainen, intialainen ja kuka tahansa ihminen voi tuntea olonsa kotoisaksi. Singaporessa yllättyy siihen että eri näköisiin ihmisiin ei muutaman päivän jälkeen enää kiinnitä huomiota. Varsinaista kantaväestöä ei ole, koska koko saarivaltio on kasvanut viimeisten parin sadan vuoden aikana pienistä kyläyhteisöistä miljoonakaupungiksi laivareittien risteyskohdan ja kansainvälisen kaupan myötä. Singaporelaiset ovat kansainvälisiä ja monikielisiä ihmisiä.

Night Safari Singapore -eläintarhassa (www.nightsafari.com.sg) näkee eläimiä illan pimeydessä. Se on taatusti erilainen eläinpuisto, vaikka Singaporen ideaa on jo kokeiltu myös muualla.

Advertisement