Napoli

”Nähdä Napoli ja kuolla” ei ole houkutteleva mainoslause. Sanonnalla korostetaan kuitenkin Napolin kauneutta ja sitä, että siellä pitäisi käydä edes kerran elämässään. Napoli on ollut todella kaunis kaupunki, mutta köyhän Etelä-Italian suurimpana kaupunkina se antaa nykyisin toisenlaisen kuvan Italian todellisuudesta kuin Rooma tai vauraat Pohjois-Italian kaupungit kuten Milano ja Torino.

Napoli ja sen ympäristö tarjoavat sekä kauniita maisemia että historiallisia kohteita. Napolin edustalla oleva Caprin saari on ”paratiisi maan päällä”. Capri oli Rooman keisareiden kesänviettopaikka. Myöhemmin saari on innoittanut lukemattomia taiteilijoita maisemien, ilmaston, perinteiden ja historian vuoksi. Monet kuvataiteilijat, kirjailijat ja runoilijat ovat ikuistaneet hetkiä ja välittäneet tunnelmia Caprin ja Napolin suunnalta.

Napolin lähistöllä oleva Pompeiji on antiikin ajan kaupunki, joka hautautui vuonna 79 tulivuori Vesuviuksen purkauksen tuhkaan. Pompeiji on must -käyntikohde kaikille antiikin ajan historiasta ja elämänmuodosta kiinnostuneille. Pompeiji on arkeologisesti yksi maailman kiinnostavimmista tutkimuskohteista.

Napolin eteläpuolella sijaitsee Amalfin rannikko, jonka kalliorantojen huimat maisemat ja kuvankauniit pikkukylät ovat suosittuja matkakohteita. Matkailusesonkien aikana, erityisesti kesällä ja alkusyksystä, Amalfin rannikon majoituspaikat kannattaa varata hyvissä ajoin etukäteen.

Napoli on ehdottomasti pizza -kaupunki. Myös caprese eli tomaatti-mozzarella -salaatti kuuluvat napolilaiseen herkutteluun. Napolissa hyvä ruoka on kunnia-asia. Napolilainen keittiö on arvostettu kautta koko Italian.

Napoliin pääsee helposti junalla Roomasta. Vuokraamalla auton, on mahdollisuus päästä tutustumaan myös Amalfin rannikkoon.

Advertisement