Kadonneiden matkalaukkujen määränpää

Matkalaukut seuraavat matkustajia. Suurin osa laukuista tulee samoilla lennoilla niiden omistajien kanssa. Noin 0,5 % matkalaukuista pakataan väärään koneeseen tai jää lentokentälle, jolla matkailija vaihtaa konetta. Silloin matkatavarat saapuvat perille muutaman tunnin tai päivän viiveellä.

Häviävän pieni osa matkalaukuista kuitenkin katoaa kokonaan. Syitä tähän voi olla useita. Matkalaukun puutteelliset merkinnät, pudonneet nimilaput tai kadonneet matkustajat voivat johtaa siihen, että lentoyhtiöt eivät pysty toimittamaan matkatavaroita oikealle omistajalleen. Matkalaukkujen omistajia etsitään yleensä vähintään kolme kuukautta. Sen jälkeen useimmat matkavakuutukset korvaavat jotain kadonneista matkatavaroista. Jos etsintä ei tuota tulosta, matkatavarat realisoidaan.

Suurin kadonneiden matkalaukkujen ja niiden sisältöjen myymälä on Scottsborossa Alabamassa. Sieltä voi löytyä mitä tahansa ja missä päin maailmaa tahansa kadonneita matkatavaroita. Paikka on nähtävyys sinänsä ja siellä voi tehdä uskomattomia löytyöjä: http://www.unclaimedbaggage.com

Paras tapa välttää matkatavaroiden katoaminen on laittaa matkustajan (ei siis matkalaukun omistajan) nimi ja osoite matkalaukkuun kiinni esimerkiksi kahvaan kiinnitettävällä nimilapulla. Lisäksi matkustajan kannattaa varmistaa, että lentokentällä joko hän itse tai virkailija kiinnittää lentojen tunnistetiedot sisältävän tarran tai lapun matkalaukkuun. Tärkeää on myös laittaa matkalaukun sisälle, esimerkiksi matkatavaroiden päälle, selvästi erottuva paperi, johon on kirjoitettu nimi, kotiosoite sekä tiedossa olevien ja matkan varrelle sijoittuvien majoituspaikkojen osoitteet päivämäärineen. Suositeltavaa on myös hankkia matkavakuutus.

Näyttökuva 2015-03-14 kello 13.07.06

Advertisement