Hotellivinkkejä

Tähän artikkeliin on koottu listaa hotelleista, joissa on oma tunnelmansa, jotka ovat nähtävyyksiä sinänsä ja joissa kannattaa yöpyä. Erityiset hotellit, jotka tunnetaan historiastaan tai ovat muulla tavalla kokemisen arvoisia, ovat usein hinnaltaan kalliita. Joskus hinnat voivat osua kohdalleen myös pienemmällä budjetilla liikkuvien aikataulujen kanssa. Hotellien huonehintoja kannattaa aina vetailla sekä suoraan ko. hotellin omilta kotisivuilta että erilaisista välityspalveluista. Samaan huoneeseen voi olla useita erilaisia hintoja riippuen siitä, mitä kautta ja milloin varausta on tekemässä. Eniten hintaan vaikuttaa toki kysyntä eli matkailusesonki. Erityisten hotellien sijainti on usein hyvä, mutta varsinkin vanhojen hotellien huoneiden koko ja kunto voivat olla pettymyksiä. Silti tällä listalla mainituissa hotelleissa on jotain erityistä, joka kannattaa kokea jos siihen vain tarjoutuu mahdollisuus.

ChicagoThe Drake -hotelli (http://www.thedrakehotel.com/) kuuluu tällä hetkellä Hilton -hotellien ketjuun. Hotellin sijainti yhden maailman kuuluisimman ostoskadun eli Michigan Avenuen (Magnificent Mile) pohjoispäässä tekee siitä shoppailijoille erityisen sopivan. Läheltä löytyvät niin John Hancock -pilvenpiirtäjä hienoine näköaloineen että uimaranta keskeltä suurkaupunkia. Majapaikka on tyypillinen tyylikäs, vanha ja hieno hotelli. Järvinäköalalla olevia huoneita voi suositella.

Las Vegasin Bellagio -hotelli (http://www.bellagio.com/) on tuttu Ocean 11 -elokuvasta ja sen jatko-osista. Hotelli on ehkä parhaalla paikalla Las Vegasin pääkadun varrella. Hotellin edessä olevan vesialtaan suuntaan olevat näköalahuoneet tarjoavat useita kertoja päivässä toistuvan, mutta koreografialtaan ja musiikiltaan vaihtelevan, tanssivien vesisuihkujen huikean esityksen. Suihkulähteiden tanssiin liittyvää musiikkia voi halutessaan kuunnella huoneen television kautta. Näkymä on uskomaton.

Memphisin Peabody -hotelli (http://www.peabodymemphis.com/) on ehkä Yhdysvaltojen etelävaltioiden tunnetuin hotelli. Hotelli sinänsä ei ole erityinen tilojensa tai huoneidensa puolesta, mutta sillä on tarjota kaksi asiaa, jotka tekevät siitä yhden maailman omaleimaisimmista hotelleista. Joka päivä klo 11 ja klo 17 toistuu hotellin aulassa erikoinen näytelmä, jonka nähdäkseen paikalla kannattaa olla noin puolta tuntia ennen ko. aikaa. Hotellin kattotasanteella asuu viisi ankkaa, jotka saapuvat aamupäivällä töihin hissillä ja ala-aulan punaista mattoa pitkin marssimusiikin soidessa. Iltapäivällä ”heidän” työpäivänsä on ohi ja he marssivat hissiin ja matkaavat kotiinsa. Pilailusta alkanut perinne on jatkunut jo vuodesta 1932. Hotellin aulassa sijaitsee Lansky’s -vaatekauppa, jonka kanta-asiakas oli Elvis Presley. Kaupassa myydään edelleen samanlaisia – lähinnä 50-luvun tyylisiä – vaatteita, joita Elvis käytti uransa alkuvaiheen esityksissä ja vapaa-aikanaan.

Singaporen Raffles -hotelli (http://www.raffles.com/singapore/) on kuuluisa Singapore Sling -juomastaan sekä tunnetuista vieraistaan. Hotelli edustaa siirtomaa-ajan henkeä ja siellä ovat majoittuneet käytännössä kaikki Singaporessa vierailleet kuuluisuudet. Singaporen Raffles on yksi maailman tunnetuimmista hotelleista. Se on kuuluisa loistavasta palvelustaan. Hotellirakennus (tai pikemminkin kortteli) on nähtävyys sinänsä. Vaikka ei olisi varaa majoittua hotellissa, voi sen pihalla ja katetuilla käytävillä vierailla. Samalla kannattaa käydä myös hotellin museossa. Jos jano yllättää, voi maistaa hotellin nimikkojuomaa.

Advertisement