Kaupungin paras ravintola?

Käsitteet ja ajattelutavat muuttuvat. Ennen ”kaupungin paras ravintola” oli se kallis, tyylikäs ja perinteinen paikka, jossa paikkakunnan kaikki ne, jotka halusivat tulla nähdyksi kävivät tapaamassa toisiaan ja toivoivat saavansa samalla edes kohtuullisen hyvää ruokaa. Muut kiersivät kyseisen ravintolan pöydät kaukaa ja etsivät itselleen sopivaa seuraa muualta. Ruoka ja palvelu vaikuttivat vain välillisesti siihen, miksi joku ravintola oli suositumpi kuin joku toinen. Ravintolat olivat tapaamispaikkoja eri ryhmille.

Digiloikan myötä ruoka ja palvelu ovat korostuneet ravintoloiden keskinäisessä kilpailussa. Nyt ”kaupungin paras ravintola” voi olla vaatimattoman näköinen, arkinen ja edullinen paikka, johon ihmiset tulevat nauttimaan hyvästä ruuasta ja johon he tuntevat olevansa tervetulleita.

TripAdvisor sekä muut nettisivut ja sovellukset auttavat ihmisiä löytämään parhaat ravintolat ja välttämään pettymykset. Eri puolilla maailmaa voi luottaa siihen, miten aikaisemmat kävijät ovat eri ruokapaikkoja arvioineet. Jos joku paikka on saanut paljon hyviä arviointeja ja vain yksittäisiä huonoja, on todennäköisyys onnistuneelle valinnalle hyvä. Arviointeja pitää kuitenkin olla useita kymmeniä.

Toki myös ilman digitaalisia välineitä voi myös hyviä ravintoloita löytää perinteisemmillä menetelmillä. Ravintolat, jotka ovat täynnä paikallista väkeä, ovat todennäköisesti parempia kuin ne, jotka ovat tyhjillään. Jos vielä ruokalista on luettavissa kaikessa rauhassa ravintolan ulkopuolella, voi ravintolan olettaa olevan ruokapaikka eikä rahastuspaikka.

Nälissään ihminen voi päätyä tekemään huonoja valintoja. Milanossa tutun ja hyvän ravintolan ollessa suljettuna, päädyimme sen naapurissa olevaan tyylikkään näköiseen ja houkuttelevaan ruokapaikkaan, joka todennäköisesti tarjosi Italian ainoat pakastepizzat ja vieläpä naapuriravintolaa kalliimmalla hinnalla.

Advertisement